Huiswerkbegeleiding / Studiecoaching....hoe ziet zo'n middag eruit ?

De huiswerkgroep is in principe voor iedereen in het voortgezet onderwijs, maar ook groep 7 en 8 zijn welkom. Wij onderscheiden ons met een kleinschaligheid, waardoor er een persoonlijke benadering ontstaat. We gaan niet alleen maar controleren en afchecken, maar ook samenwerken en uitleggen.

Geen school

Huiswerk maken is iets anders dan school. De ontvangst is gezellig en persoonlijk, er is wat te drinken en te eten, je kunt even bijkomen van de dag en van de fietstocht. En natuurlijk kun je even je berichten checken.

Pas daarna gaan we even je dag doornemen, en de planning bijwerken. Heb je nieuw werk opgekregen ? Zijn er toetsen verschoven ? Wat gaan we deze week doen ? En wat gaan we precies vandaag doen ?

Zelfstandig of met hulp ? foto max en koen
Daarmee ga je dan eerst zelf aan de slag, maar heb je vragen of wil je wat extra uitleg, dan is er altijd een begeleider dichtbij. Dat werkt véél sneller, want je loopt nooit vast op een opgave of vraag.

Ben je klaar met een vak ? Als het goed is hoeven we het niet eens meer na te kijken, want bij wat je niet snapte trok je immers meteen al aan de bel. Leerwerk overhoren we even. Is alles goed gemaakt en begrepen? Dan kun je naar huis.

Geen discussies thuis
Wij geven dan, volgens afspraak per dag of per week, je ouders te kennen dat alles goed is gegaan. Daarmee voorkom je dus thuis vervelende discussies over het huiswerk.
Soms moet je natuurlijk, als je een belangrijke toets hebt, ’s avonds nog even de stof herhalen.